Barbecues

Tuincentrum Noordwijk | Planten, dierenartikelen, tuinmeubelen, vijverartikelen en meer!

Als het weer het eenmaal toelaat, verplaatsen we graag alles naar buiten, zelfs het koken, en steken we massaal de barbecue aan! Een heerlijke manier om het eten te bereiden, door middel van het grillen, bakken, braden, wokken en roken in het bijzijn van vrienden of familie. Bij ons kunt u rekenen op een heel groot assortiment met verschillende soorten barbecues van Napoleon en Weber. Voor iedere barbecue liefhebber is er wel een geschikte barbecue te vinden bij TuineXtra in Noordwijk! Een gezellig buitenseizoen met heerlijke barbecue-avonden in uw gezellige tuin. Daar dragen wij graag aan bij met een divers aanbod van barbecues.


Weber barbecue kopen

Weber is een wereldberoemd merk van barbecues en grill-gereedschappen. Het is één van de meest populaire merken in de branche en staat bekend om zijn hoge kwaliteit en duurzaamheid. Het productassortiment van Weber omvat een brede selectie van barbecues, van compacte tafelmodellen tot grote, vrijstaande barbecues voor grotere gezelschappen. Weber is ook bekend om zijn grill-gereedschappen, zoals tangen, borstels en roosters, die speciaal zijn ontworpen voor gebruik met zijn barbecues. Het merk staat bekend om zijn innovatieve en praktische ontwerpen, evenals zijn nauwkeurige controle over de temperatuur en de luchtstroom, wat resulteert in een perfecte verbranding en een smaakvolle bereiding van voedsel. Weber is een vertrouwde keuze onder barbecue-enthousiasten over de hele wereld en natuurlijk kunt u bij ons terecht voor al uw Weber producten! Onze adviseurs helpen u graag verder!
 

Gasbarbecue: 5 voordelen

Bent u op zoek naar een barbecue en weet u niet goed voor welke soort u het beste kunt gaan? Geen nood! Wij zetten hier de voordelen van een gasbarbecue graag voor u op een rij!

 1. Gemak:
  Een gasbarbecue is snel en eenvoudig aan te steken. Als de barbecue eenmaal staat, hoeft u alleen nog de gasfles aan te sluiten en binnen een paar minuten is de barbecue klaar voor gebruik! Tussentijds is de temperatuur goed te regelen en kunt u deze afstemmen op de bereidingswijze die u gaat toepassen. U hoeft geen houtskool of briketten te gebruiken en te wachten tot deze warm genoeg zijn. Met een gasbarbecue kunt u direct beginnen met grillen en is de temperatuur gemakkelijk te regelen.
   
 2. Snelheid:
  Een gasbarbecue is ideaal voor mensen die weinig tijd hebben. Het is mogelijk om snel en efficiënt meerdere gerechten tegelijk te grillen, omdat u de temperatuur eenvoudig kunt aanpassen en regelen.
 3. Veiligheid:
  Een gasbarbecue is over het algemeen veiliger dan een houtskoolbarbecue. Er is minder kans op brand, omdat er geen hete kolen zijn die kunnen vallen of wegwaaien. Daarnaast is het eenvoudiger om de temperatuur te regelen en te voorkomen dat het eten verbrandt.
   
 4. Schoonmaken:
  Een gasbarbecue is gemakkelijk schoon te maken omdat er geen as of houtskoolresten zijn die verwijderd moeten worden. U hoeft alleen de grillroosters en het bakoppervlak schoon te maken.
   
 5. Duurzaamheid:
  Weber en Napoleon zijn merken die bekend staan om hun duurzame gasbarbecues. Deze barbecues gaan vaak jaren mee en zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen de elementen.

Kortom, een gasbarbecue biedt veel voordelen voor mensen die op zoek zijn naar gemak, snelheid, veiligheid en duurzaamheid. Bij Tuinextra in Noordwijk vindt u een breed assortiment gasbarbecues van topmerken zoals Weber en Napoleon, zodat u gegarandeerd de juiste barbecue vindt die bij uw wensen en behoeften past.

Vertel mij meer over gasbarbecues


Houtskool barbecue: 5 voordelen

In tegenstelling tot de gasbarbecue is de houtskoolbarbecue niet binnen enkele minuten gebruiksklaar. Deze heeft een aantal minuten nodig, maar dat brengt voor vele mensen juist de authentieke sfeer én geur met zich mee! Uiteraard helpen wij u graag verder en zetten wij ook de voordelen van een houtskoolbarbecue netjes bij elkaar.

 1. Smaak:
  Een houtskoolbarbecue geeft een unieke en authentieke smaak aan het eten. Het is de klassieke manier van barbecueën en veel mensen vinden de rokerige smaak van het eten dat op een houtskoolbarbecue is bereid, onweerstaanbaar.
   
 2. Beleving:
  Het gebruik van een houtskoolbarbecue is niet alleen een manier om voedsel te bereiden, maar ook een ervaring op zichzelf. Het aansteken en regelen van het vuur vereist enige kennis en vaardigheid, waardoor het gebruik van een houtskoolbarbecue een plezierige en gezellige activiteit kan zijn.
   
 3. Budgetvriendelijk:
  Een houtskoolbarbecue is vaak goedkoper in aanschaf dan een gasbarbecue, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor mensen die een beperkt budget hebben.
   
 4. Variatie:
  Een houtskoolbarbecue is zeer veelzijdig. U kunt er niet alleen vlees, vis en groenten op bereiden, maar ook pizza's en zelfs brood.
   
 5. Milieuvriendelijk:
  Een houtskoolbarbecue is een milieuvriendelijke keuze omdat er geen gas of elektriciteit wordt gebruikt. Houtskool is een hernieuwbare bron en kan worden geproduceerd uit afvalhout.

Bij Tuinextra in Noordwijk vindt u een breed assortiment houtskoolbarbecues van topmerken zoals Weber en Napoleon. Onze deskundige medewerkers helpen u graag bij het maken van de juiste keuze die perfect aansluit bij uw situatie.

Vertel mij meer over houtskoolbarbecues


Elektrisch barbecueën: 5 voordelen

Er is nog een andere optie en dat is natuurlijk de elektrische barbecue! Lees gerust verder om erachter te komen wat de voordelen van deze soort barbecue zijn. 

 1. Gemak:
  Een elektrische barbecue is gemakkelijk en snel in gebruik. U hoeft alleen de stekker in het stopcontact te steken en de barbecue is klaar voor gebruik. Er is geen gedoe met het aansteken van het vuur, het regelen van de temperatuur of het schoonmaken van de as.
   
 2. Gezondheid:
  Elektrische barbecues produceren minder rook en roet dan houtskool- of gasbarbecues. Hierdoor is het eten dat op de barbecue wordt bereid gezonder en minder schadelijk voor het milieu.
   
 3. Veiligheid:
  Een elektrische barbecue is veiliger in gebruik dan een houtskool- of gasbarbecue. Er is geen open vuur, dus er is minder risico op brandgevaar. Bovendien is het risico op koolmonoxidevergiftiging, dat kan optreden bij gebruik van een houtskool- of gasbarbecue, bij een elektrische barbecue veel kleiner.
   
 4. Schoonmaken:
  Elektrische barbecues zijn gemakkelijker schoon te maken dan houtskool- of gasbarbecues. Er is geen as of roet dat moet worden verwijderd en de meeste elektrische barbecues hebben afneembare onderdelen die gewoon in de vaatwasser kunnen worden gereinigd.
   
 5. Geschikt voor binnenshuis:
  Elektrische barbecues zijn geschikt voor gebruik binnenshuis, omdat er geen rook of roet vrijkomt. Dit betekent dat u het hele jaar door kunt genieten van een gezellige maaltijd, vers van de barbecue, ongeacht het weer.

Bij Tuinextra in Noordwijk vindt u een breed assortiment elektrische barbecues van topmerken zoals Weber en Napoleon. Onze deskundige medewerkers helpen u graag bij het maken van de het beste aansluit bij uw persoonlijke situatie. 

Vertel mij meer over elektrische barbecues

Barbecues Tuincentrum Tuinextra Noordwijk

Kiest u voor een bbq of plaatst u een gehele buitenkeuken?

We zien in Nederland steeds vaker een gehele buitenkeuken, in plaats van alleen een barbecue. Wat is er nu fijner dan een heerlijke zomeravond waarop u al het eten buiten kunt bereiden, zonder tussendoor naar binnen te lopen om in de keuken aan de slag te gaan? Er zijn twee soorten buitenkeukens die hieraan bij kunnen dragen:

 • Vaste buitenkeukens
 • Verplaatsbare buitenkeukens

Daarnaast kunt u nog kiezen welke soort barbecue u wilt plaatsen in uw nieuwe buitenkeuken; een gasbarbecue, een houtskool barbecue, of een elektrische barbecue. De keuze hiervoor kan afhangen van de ruimte, het aantal personen waarvoor u maximaal gaat koken en de eventuele behoefte aan overkapping. Uiteraard kunnen wij u persoonlijk advies geven voor het samenstellen van uw buitenkeuken, kom daarvoor gerust langs bij TuineXtra in Noordwijk!

Tuincentrum TuineXtra | Noordwijk | Barbecues

Welke houtskool moet ik gebruiken voor mijn BBQ?

Bij het kiezen van houtskool voor uw BBQ zijn er een paar factoren om rekening mee te houden. Hier zijn enkele tips om de juiste houtskool te kiezen:

 • HardHoutskool: Kies bij voorkeur voor hardhoutskool. Deze soort houtskool wordt gemaakt van hardhout soorten zoals eiken, beuken en hickory, en brandt langer en heter dan houtskool dat gemaakt is van zachthoutsoorten.
 • Briketten versus houtskool: Briketten zijn samengeperste houtskoolblokken en zijn vaak goedkoper dan pure houtskool. Ze branden echter minder heet dan pure houtskool en kunnen chemicaliën bevatten die worden gebruikt om ze samen te persen. Als u de voorkeur geeft aan pure houtskool, zorg er dan voor dat u er één kiest zonder toevoegingen.
 • Kies de juiste grootte: Kies houtskool die geschikt is voor de grootte van uw BBQ. Te grote stukken kunnen moeilijker aan te steken zijn en te kleine stukken kunnen snel opbranden.
 • Overweeg de smaak: Sommige soorten houtskool, zoals hickory, kunnen een rokerige smaak aan het voedsel geven. Als u op zoek bent naar die extra smaak, overweeg dan om een ​​soort houtskool te kiezen die extra smaak geeft. 
   

Hoe controleer ik de temperatuur van mijn BBQ?


Het is belangrijk om de temperatuur van uw BBQ te controleren om ervoor te zorgen dat uw vlees gelijkmatig gaart en om oververhitting te vermijden. Hier zijn enkele manieren om de temperatuur van de BBQ te controleren:

 • De truc met de hand
  Houd uw hand net boven het rooster van de barbecue en tel het aantal seconden tot aan de pijngrens. Dat is het moment waarop u uw hand wegtrekt. Tel langzaam – bijvoorbeeld 21-22-23-24- en raadpleeg onderstaande tabel:
          
  Hitte-duidingAantal secondenGraden Celsius
  Heet2-3230-360
  Matig heet4-5180-230
  Matig6-8160-180
  Matig lauw9-10120-160
  Lauw11-14100-120

   
 • Gebruik een thermometer:
  Plaats een thermometer op het rooster van de BBQ om de temperatuur te meten. Er zijn verschillende soorten thermometers beschikbaar, zoals instant-read en draadloze thermometers. In ons tuincentrum hebben wij een ruim assortiment aan thermometers en vele andere must-have BBQ accessoires. 
   
 • Gebruik het deksel:
  Als u een BBQ met deksel heeft, kunt u de temperatuur controleren door de luchttoevoer te regelen. Als u de temperatuur wilt verhogen, open dan de luchttoevoer om meer zuurstof toe te voegen. Als u de temperatuur wilt verlagen, sluit dan de luchttoevoer om de zuurstofstroom te verminderen.
   
 • Gebruik een BBQ-regelaar:
  BBQ-regelaar is een apparaat dat op de luchttoevoer van de BBQ wordt aangesloten en de temperatuur automatisch regelt. Dit kan handig zijn als je de temperatuur nauwkeurig wilt regelen en minder tijd aan het regelen van de luchttoevoer wilt besteden.

Door de temperatuur van je BBQ te controleren, kun je ervoor zorgen dat je vlees perfect gaar wordt en voorkom je dat het verbrandt of niet voldoende gekookt wordt.


Welke BBQ-accessoires heb ik nodig?

Er zijn verschillende BBQ-accessoires die u kunnen helpen om uw BBQ-ervaring te verbeteren en het koken gemakkelijker te maken. Hier zijn enkele accessoires die handig kunnen zijn:

 • Tijdens het BBQ'en heb je een goede tang nodig om het vlees te draaien en van het rooster te halen. Kies een tang die lang genoeg is om veilig te kunnen werken en die stevig genoeg is om het gewicht van het vlees te kunnen dragen.
 • Een spatel is handig om bijvoorbeeld hamburgers, vis of groenten op te tillen en om te draaien. Kies een spatel met een brede en stevige kop. 
 • Een borstel kan worden gebruikt om marinades op het vlees aan te brengen en om het vlees te bestrijken met saus. Kies een borstel met stevige haren die gemakkelijk schoon te maken is.
 • Een thermometer is handig om de temperatuur van het vlees te controleren. Er zijn verschillende soorten thermometers beschikbaar zoals instant-read en draadloze thermometers.
 • Een Rookbox is handig om rook toe te voegen aan het vlees. Vul de box met houtsnippers en plaats deze op het rooster van de BBQ om het vlees een heerlijke gerookte smaak te geven.
 • Grillmandjes zijn handig om kleine of delicate voedselsoorten, zoals groenten, garnalen en vis, op te grillen. De mandjes zorgen ervoor dat het voedsel niet door het rooster valt en gemakkelijk kan worden omgedraaid.
 • Een schort kan helpen om uw kleding te beschermen tegen spetters en vlekken tijdens het barbecueën. 

Uiteraard hebben wij ook een uitgebreid assortiment aan barbecue accessoires beschikbaar in onze winkel in Noordwijk!

BBQs en barbecue-accessoires kopen in Noordwijk; kom langs bij TuineXtra!

Wanneer u gebruik kunt maken van echte barbecue-accessoires zult u zien dat de hele ervaring naar een hoger niveau wordt getild. Mooie accessoires in dezelfde stijl, die tevens een goede functie hebben zoals tangen, een grill, een rooster of de juiste schoonmaakmiddelen. Voor de verschillende barbecues, accessoires en volledige buitenkeukens bent u bij ons aan het juiste adres. Uiteraard vindt u bij ons ook diverse andere tuinartikelen zoals tuinmeubelen voor een heerlijk comfortabel buitenseizoen. Bekijk hieronder de snelste route naar ons tuincentrum in Noordwijk, dan heten wij u graag van harte welkom.

Onze openingstijden