Gazon

Wilt u een mooie groene grasmat in de tuin? Dat kan, maar kiest u dan wel voor een grassoort die bij u past. Gaan u (klein)kinderen heerlijk ravotten op het gras ? Kies dan voor een sterke grassoort zoals speelgazon.

Houdt er rekening mee dat het gazon regelmatig bemest dient te worden, omdat dit indirect het onkruid en mosgroei voorkomt. Een gazon kan worden ingezaaid, maar voor een snel resultaat kan u complete graszoden bestellen. Laat u goed informeren over de juiste maaimachine, welke het beste bij uw tuin past.

 

Aanleg gazon

Na het egaliseren van de grond zijn er 2 mogelijkheden: de aanschaf van graszoden, dit is aanzienlijk duurder dan inzaaien. Bij graszoden heeft u snel een groen gazon. Kiest u dan toch voor inzaaien dan moet het graszaad losjes worden ingeharkt, daarnaast moet de grond vochtig worden gemaakt en gehouden! Na ongeveer 6 weken, dit ligt aan de temperatuur, kan het gras voor de eerste keer gemaaid worden.

 

Onderhoud gazon

Normaal gesproken moet het gazon 1 á 2 keer per week worden gemaaid. Wacht niet tot het gras eigenlijk al te lang is, want dan krijgt u een lelijk en geel gazon. Daarnaast is het noodzakelijk het gazon tweemaal per seizoen te bemesten.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Assortiment