Gazon

Wilt u een prachtig groen gazon in de tuin? Dat kan, met het uitgebreide aanbod van Tuincentrum TuineXtra! Een heerlijk grasveld waar de (klein-)kinderen op kunnen ravotten of een mooi gazon dat geen stootje hoeft te kunnen verdragen, beide opties zijn bij ons mogelijk. Wij hebben zowel de graszoden als de onderhoudsbenodigdheden voor een prachtig gazon in uw tuin waar u veel plezier van zult hebben. Kiest u liever voor gemak? Dan kunt u bij ons ook kunstgras bestellen.

Zelf het gazon inzaaien of graszoden aanleggen?

U kunt er voor kiezen om het gazon zelf in te zaaien, maar dit is wel een klus die veel werk en tijd kost. Een snellere optie is het bestellen van complete graszoden, waarmee u snel een gazon vormt in uw tuin. Deze zijn er ook in verschillende soorten, zodat u kunt kiezen voor een speelgazon of een siergazon. Overige aandachtspunten bij de aanleg van een nieuw gazon zijn de bemesting en de juiste maaimachine. Het gazon dient regelmatig bemest te worden, omdat dit indirect ook het onkruid en mosgroei voorkomt. Als het aankomt op de grasmaaiers zijn er vrij veel onderlinge verschillen, dus wij informeren u hier graag over in ons tuincentrum. 

De aanleg van uw gazon in Noordwijk

De allereerste stap is het egaliseren van de grond. Daarna kiest u zoals eerder genoemd tussen inzaaien, graszoden of kunstgras. We zetten hieronder de verschillen op een rijtje:

  • Graszoden zijn prijziger dan het zelf inzaaien van gazon.
  • Bij graszoden heeft u snel een groen gazon en bij het zelf inzaaien heeft u meer geduld nodig en is er meer onderhoud vereist.

Wanneer u het gazon zelf inzaait, dan moet het graszaad er losjes in worden geharkt. Daarnaast dient de grond vochtig te worden gehouden, wat dus meer regelmatige inspanning vereist. Dit kost dus meer werk, maar is aan de andere kant wel een goedkopere optie als u graag een gazon wilt. Als u kiest voor graszaad, kunt u afhankelijk van de temperatuur ongeveer na 6 weken voor de eerste keer gaan maaien. 

Gazon TuineXtra Noordwijk

De benodigdheden voor gazon onderhoud in Lisse

Wanneer u heeft gekozen voor graszoden of graszaad inzaaien, dan heeft uw gazon een goede onderhoudsbeurt nodig en daar komen een aantal belangrijke benodigdheden bij kijken. Bij TuineXtra in Noordwijk bent u hiervoor aan het juiste adres! Een van de belangrijkste dingen is uiteraard het maaien van het gazon, 1 á 2 keer per week. Daarnaast raden wij aan om binnen het seizoen tweemaal te bemesten. Welke producten u hier precies bij nodig heeft, zoals de juiste grasmaaier en de exacte bemesting voor uw gazon, dat ligt aan de ligging, soort en grootte van het gazon. Vraag onze medewerkers gerust om advies over het gazon onderhoud, dan denken wij uiteraard graag met u mee!

Tuincentrum TuineXtra | Noordwijk | Gazon

Graszoden kopen voor gazon aanleg in de regio Noordwijk? Kom langs bij TuineXtra!

Als u op zoek bent naar kwalitatieve graszoden, graszaden of kunstgras voor een prachtig gazon, dan bent u bij TuineXtra aan het juiste adres! Naast de graszoden, het kunstgras en graszaden vindt u bij ons uiteraard ook alle benodigdheden voor het onderhoud van uw gazon, zoals grasmaaiers en meststoffen. Kom bij ons langs voor meer informatie en persoonlijk advies. Bekijk de openingstijden van ons tuincentrum en dan zien we u hopelijk snel bij TuineXtra in Noordwijk!

Kunstgras Graszoden