Buitenplanten

Tuincentrum Noordwijk | Planten, dierenartikelen, tuinmeubelen, vijverartikelen en meer!

Of uw tuin of balkon nou groot of klein is, buitenplanten maken het plaatje compleet. Zij geven een mooie uitstraling waar u heel vrolijk van wordt. Voor u de tuin gaat indelen qua beplanting, moet u goed kijken naar zonnige plekken en/of plekken in de schaduw. Het is namelijk per plant verschillend welke verzorging deze nodig heeft. Laat u dus goed adviseren! Kom gerust bij ons langs en vraag één van onze medewerkers om advies. In ons tuincentrum vindt u onder andere de volgende buitenplanten:

  • Bloembollen en zaden
  • Bomen, heesters en coniferen
  • Eénjarigen en kuipplanten
  • Rozen en klimplanten
  • Vaste planten

Bloembollen en zaden

Bloembollen zijn onder te verdelen in voorjaarsbollen en in zomerbollen. De namen zeggen het al: voorjaarsbollen bloeien in het voorjaar en zomerbollen in de zomer. Deze bollen verschillen naast bloeitijd ook van periode dat zij geplant kunnen worden. Voorjaarsbollen plant je zo ongeveer in oktober/november en zomerbollen daarentegen plant je zo ongeveer in april/mei, wanneer de vorstperiode voorbij is. Wist u dat er éénjarige bollen en meerjarige bollen bestaan?

Ook verkopen wij zaden in ons assortiment. Denk hierbij aan zaden voor de siertuin zoals snijbloemen en perkplanten, maar ook aan de groente en de kruidentuin is gedacht. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Sla
  • Komkommer
  • Tijm
  • Bieslook
  • Rozemarijn

Daarnaast zijn er ook nog zaden voor het gras en voor weidebloemmengsels. Zij geven een fleurige aanblik in uw tuin.

Bomen, heesters en coniferen

Tegenwoordig zijn er voor alle tuinen bomen beschikbaar. Deze zijn geënt en passen hierdoor in elke tuin of op elk balkon.

Struiken zijn heesters die in de herfst vakantie hun bladeren laten vallen. Wist u dat er vroegbloeiende heesters en wintergroene heesters bestaan? Wintergroene heesters zijn ideaal als afscheiding van uw tuin of terras. Voorbeelden hiervan zijn de Laurier en de Rododendron. 

De verzamelnaam voor een naaldboom- en/of struik is de conifeer. Vrijwel alle coniferen zijn wintergroen, met een enkele uitzondering daar gelaten. Zorg ervoor dat coniferen niet in de sterke, koude wind staan en u kunt lang genieten van deze mooie struiken. 

tuinplanten-kopen-noordwijk

Éénjarigen en Kuipplanten

Eenjarigen noemt men in de volksmond ook wel perkplanten. Deze vaak mooie planten met hun vrolijke kleuren staan een zomer lang in uw tuin of op uw balkon. Ze staan prachtig in een balkonbak, in een paar potten of in de volle grond. Houdt u er rekening mee dat als u ze in een bak of pot zet, de planten wel voldoende voeding krijgen!

Zo rond de Middellandse Zee, uit de zuidelijke landen, daar komen de meeste kuipplanten vandaan. Denkend hierbij aan de Oleander, Abutilon, Lantana of de Fuchsia. Grotendeels houden zij van een warm plekje in de tuin of op het terras. In het najaar moeten zij toch echt naar binnen om te kunnen overleven. Een koele en onverwarmde ruimte is voldoende en wanneer u ze weinig water geeft, gaan ze in het voorjaar weer uitlopen. In het voorjaar kunt u de kuipplanten verpotten en weer snoeien. 

Rozen en Klimplanten

Rozen en klimplanten zijn populaire buitenplanten. Niet alleen bestaan klimplanten in ontzettend veel soorten, rozen ook! Rozen houden van de zon en komen in allerlei soorten, kleuren en maten. Kom langs bij onze afdeling buitenplanten om alle rozen te bekijken. Klimrozen hebben ondersteuning nodig als zij langs een pergola of schutting groeien, maar er bestaan ook klimplanten die dit niet nodig hebben. Bekende soorten klimplanten zijn de Clematis, Hedera en de Blauwe regen.

buitenplanten-kopen-noordwijk

Vaste planten

Vaste planten mogen niet ontbreken in uw tuin of op uw balkon. Vaste planten kunt u in een border plaatsen of in een pot. Het fijne aan vaste planten is dat u niet ieder jaar nieuwe planten hoeft te kopen. De naam zegt het namelijk al; vaste planten zijn planten die ieder jaar opnieuw bloeien. Vaste planten vormen de perfecte basis voor iedere tuin.

Tuinplanten kopen bij Tuincentrum TuineXtra

Tuinplanten kopen doet u natuurlijk bij Tuincentrum TuinExtra. Ons assortiment is ruim en zal u verrassen. Onze medewerkers geven u graag tips over de verzorging van de buitenplanten en staan klaar om al uw vragen te beantwoorden. Hopelijk tot ziens!