Buitenplanten

 

Of uw tuin of balkon nou groot of klein is, buitenplanten maken het plaatje compleet. Zij geven een mooie uitstraling waar u heel vrolijk van wordt. Voor u de tuin gaat indelen qua beplanting, moet u goed kijken naar zonnige plekken en/of plekken in de schaduw. Het is namelijk per plant verschillend welke verzorging deze nodig heeft. Laat u dus goed adviseren! Kom gerust bij ons langs en vraag één van onze medewerkers om advies. In ons tuincentrum vindt u onder andere de volgende buitenplanten:

Bloembollen en zaden

Bloembollen zijn onder te verdelen in voorjaarsbollen en in zomerbollen. De namen zeggen het al: voorjaarsbollen bloeien in het voorjaar en zomerbollen in de zomer. Deze bollen verschillen naast bloeitijd ook van periode dat zij geplant kunnen worden. Voorjaarsbollen plant je zo ongeveer in oktober/november en zomerbollen daarentegen plant je zo ongeveer in april/mei, wanneer de vorstperiode voorbij is. Wist u dat er éénjarige bollen en meerjarige bollen bestaan?

Ook verkopen wij zaden in ons assortiment. Denk hierbij aan zaden voor de siertuin zoals snijbloemen en perkplanten, maar ook aan de groente en de kruidentuin is gedacht. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Sla
  • Komkommer
  • Tijm
  • Bieslook
  • Rozemarijn

Daarnaast zijn er ook nog zaden voor het gras en voor weidebloemmengsels. Zij geven een fleurige aanblik in uw tuin.

Bomen, heesters en coniferen

Tegenwoordig zijn er voor alle tuinen bomen beschikbaar. Deze zijn geënt en passen hierdoor in elke tuin of op elk balkon.

Struiken zijn heesters die in de herfst vakantie hun bladeren laten vallen. Wist u dat er vroegbloeiende heesters en wintergroene heesters bestaan? Wintergroene heesters zijn ideaal als afscheiding van uw tuin of terras. Voorbeelden hiervan zijn de Laurier en de Rododendron.

De verzamelnaam voor een naaldboom- en/of struik is de conifeer. Vrijwel alle coniferen zijn wintergroen, met een enkele uitzondering daar gelaten. Zorg ervoor dat coniferen niet in de sterke, koude wind staan en u kunt lang genieten van deze mooie struiken.

tuinplanten-kopen-noordwijk

Éénjarigen en Kuipplanten

Eenjarigen noemt men in de volksmond ook wel perkplanten. Deze vaak mooie planten met hun vrolijke kleuren staan een zomer lang in uw tuin of op uw balkon. Ze staan prachtig in een balkonbak, in een paar potten of in de volle grond. Houdt u er rekening mee dat als u ze in een bak of pot zet, de planten wel voldoende voeding krijgen!

Zo rond de Middellandse Zee, uit de zuidelijke landen, daar komen de meeste kuipplanten vandaan. Denkend hierbij aan de Oleander, Abutilon, Lantana of de Fuchsia. Grotendeels houden zij van een warm plekje in de tuin of op het terras. In het najaar moeten zij toch echt naar binnen om te kunnen overleven. Een koele en onverwarmde ruimte is voldoende en wanneer u ze weinig water geeft, gaan ze in het voorjaar weer uitlopen. In het voorjaar kunt u de kuipplanten verpotten en weer snoeien. 

Rozen en Klimplanten

Rozen en klimplanten zijn populaire buitenplanten. Niet alleen bestaan klimplanten in ontzettend veel soorten, rozen ook! Rozen houden van de zon en komen in allerlei soorten, kleuren en maten. Kom langs bij onze afdeling buitenplanten om alle rozen te bekijken. Klimrozen hebben ondersteuning nodig als zij langs een pergola of schutting groeien, maar er bestaan ook klimplanten die dit niet nodig hebben. Bekende soorten klimplanten zijn de Clematis, Hedera en de Blauwe regen.

buitenplanten-kopen-noordwijk

Bodembedekkers

Bent u op zoek naar een efficiënte en aantrekkelijke manier om uw tuin te verfraaien? Overweeg dan zeker om bodembedekkers als vaste planten te integreren! Deze prachtige groene metgezellen bieden talloze voordelen voor uw tuin en zijn een geweldige aanvulling aan iedere tuin! Bodembedekkers zijn een veelzijdige en duurzame oplossing om kale grond te bedekken en onkruidgroei te verminderen. Door een dicht tapijt te vormen, onderdrukken ze ongewenst onkruid en voorkomen ze dat de bodem uitdroogt. Dit betekent minder onderhoud voor u en meer tijd om van uw tuin te genieten!

Ons assortiment bodembedekkers als vaste planten omvat een ruime keuze aan soorten, maten en kleuren. Of u nu op zoek bent naar een lage bodembedekker om een border op te vullen of een hogere variant voor een weelderiger effect, bij TuineXtra vindt u zeker de perfecte match. Bovendien bieden bodembedekkers als vaste planten het hele jaar door structuur en stabiliteit aan uw tuin, waardoor deze er in alle seizoenen fantastisch uitziet.

Naast hun praktische voordelen dragen bodembedekkers ook bij aan de biodiversiteit in uw tuin. Ze bieden een veilig toevluchtsoord voor kleine dieren, zoals insecten en vogels, terwijl ze ook zorgen voor een harmonieus ecosysteem. Geniet van de bezoekjes van vlinders en bijen terwijl ze zich voeden met de nectar van de bloeiende bodembedekkers.

Het onderhouden van bodembedekkers als vaste planten is eenvoudig en plezierig. Met slechts een beetje snoeiwerk en af en toe wat bemesting blijven ze gedijen en belonen ze u met hun weelderige groei. Onze deskundige medewerkers bij TuineXtra staan klaar om u te adviseren over het juiste onderhoud voor uw gekozen bodembedekkers.

Kortom, als u op zoek bent naar een slimme en aantrekkelijke oplossing voor uw tuin, dan zijn bodembedekkers als vaste planten de perfecte keuze. Breng een bezoek aan TuineXtra en ontdek ons uitgebreide assortiment bodembedekkers, zodat u uw tuin kunt transformeren tot een prachtig groen paradijs.

Vaste planten

Vaste planten mogen niet ontbreken in uw tuin of op uw balkon. Vaste planten kunt u in een border plaatsen of in een pot. Het fijne aan vaste planten is dat u niet ieder jaar nieuwe planten hoeft te kopen. De naam zegt het namelijk al; vaste planten zijn planten die ieder jaar opnieuw bloeien. Vaste planten vormen de perfecte basis voor iedere tuin.

Tuinplanten kopen bij Tuincentrum TuineXtra

Tuinplanten kopen doet u natuurlijk bij Tuincentrum TuinExtra. Ons assortiment is ruim en zal u verrassen. Onze medewerkers geven u graag tips over de verzorging van de buitenplanten en staan klaar om al uw vragen te beantwoorden. Hopelijk tot ziens!