Bloembollen

Tuincentrum Noordwijk | Planten, dierenartikelen, tuinmeubelen, vijverartikelen en meer!

Bij bloembollen denkt u waarschijnlijk aan voorjaarsbloeiers, die het startsein geven van de lente. Echter, er zijn ook veel verschillende soorten zomerbloeiers en herfstbloeiers! Het zijn allemaal bloembollen, maar de bloeiperiode verschilt. Door de verschillende soorten bloembollen kunt u ervoor zorgen dat uw tuin gedurende bijna het hele jaar in de bloei staat. Kom langs om ons assortiment bloembollen te bekijken en laat u verrassen door het ruime aanbod. Tuincentrum TuineXtra in Noordwijk heeft vast en zeker mooie bloembollen voor bij u in de tuin. 

Voorjaarsbloeiende bloembollen

Als de bloembollen in het voorjaar weer beginnen te bloeien is het duidelijk dat de lente gaat beginnen. Deze voorjaarsbloeiers brengen de kleur in de grond en potten weer terug na een koude winter en zorgen voor kleur in de tuin en zelfs langs de weg. Voorjaarsbloeiende bloembollen worden in het najaar geplant, zodat u er in het voorjaar van kunt genieten. Bekende soorten voorjaarsbloeiende bloembollen zijn:

  • Narcis
  • Tulpen
  • Krokus

bloembollen-noordwijk

Zomerbloeiende bloembollen

Zomerbloeiende bloembollen bloeien, de naam zegt het al, in de zomer! Sommige soorten bloeien al vroeger in de zomer, terwijl andere zomerbloeiers het liefst hun bloemen laten zien in de nazomer. Onder de zomerbloeiers vallen ook veel verschillende soorten waarvan er veel van terug te vinden zijn in ons tuincentrum in Noordwijk. De zomerbloeiers kunt u het best planten in het vroege voorjaar. Een van de bekendste zomerbloeiende bloembollen is de Dahlia.

Herfstbloeiende bloembollen

Herfstbloeiende bloembollen kenmerken zich doordat u deze in het najaar plant. U kunt hetzelfde seizoen dan nog genieten van deze herfstbloeiers. De herfstbloeiers vindt u vaak aan het eind van de zomer in ons assortiment bloembollen. Twee bekende soorten herfstbloeiende bloembollen zijn de Herfstkrokus en Cyclaam.

Bloembollen planten in de tuin

Als u bloembollen in de tuin wilt gaan planten, zult u de juiste grond en bemesting nodig hebben. Iedere bloembol heeft zo zijn eigen voorkeuren voor een type grond, maar over het algemeen doen bloembollen het goed in een grond met zand, klei en/of compost. U kunt terecht bij ons tuincentrum om verschillende soorten bodemverbeteraars aan te schaffen, zodat u zeker weet dat de bloembollen in uw tuin tot bloei komen. Ook is het mogelijk om de grond te verrijken met verschillende soorten voedingsstoffen. Op deze manier krijgen de bloembollen precies de voedingsstoffen binnen die zij nodig hebben. Voedingsstoffen kunnen vooral van belang zijn als u de grond niet heeft ververst dat jaar. 

Bloembollen kopen in Noordwijk

Bent u op zoek naar bloembollen van goede kwaliteit voor een vaste, lage prijs? Kom dan langs bij ons tuincentrum in Noordwijk en bekijk direct ons aanbod bloembollen. Voor bijpassen bloempotten kunt u ook bij ons tuincentrum terecht. Heeft u advies nodig of vragen over ons assortiment bloembollen? Spreek één van onze medewerkers aan in het tuincentrum en zij helpen u graag verder. Er zijn bloembollen in alle soorten, maten en kleuren en wij zijn er vrijwel van verzekerd dat er een soort voor bij u in de tuin bijzit. Wij hopen u snel terug te zien in Noordwijk!