Regenton

Bent u op zoek naar een regenton en woont u in de Bollenstreek? Breng dan eens een bezoekje aan Tuincentrum TuineXtra in Noordwijk! In ons tuincentrum vindt u diverse regentonnen die u gemakkelijk in de tuin kunt plaatsen om de regen op te vangen. Het aansluiten van een regenton is niet ingewikkeld; wij leggen het graag aan u uit. In ons tuincentrum bent u van harte welkom om ons assortiment te bekijken. Heeft u vragen? Onze medewerkers staan voor u klaar!

Voordelen van een regenton

Misschien twijfelt u nog om een regenton in de tuin te zetten. Wat zijn de voordelen van een regenton? Wij hebben er een aantal speciaal voor u op een rijtje gezet:

  • Wist u dat regenwater voor uw tuinplanten en kamerplanten veel beter is dan kraanwater? Ons kraanwater is namelijk zo schoon, dat het eigenlijk zonde is om hier uw planten mee water te geven. Vaak zit er in drinkwater nog een beetje kalk waar planten eigenlijk niet van houden. Regenwater is dus een stuk beter voor uw planten.
  • Met een regenton vangt u het regenwater op. Dit kunt u hergebruiken om de planten in uw tuin water te geven. U bespaart dus een hele hoop kraanwater en houdt daarbij de kosten laag. De kosten van het aankopen van de regenton heeft u dus snel terugverdiend én u bent ook nog eens super duurzaam bezig.
  • Het weer en klimaat in Nederland verandert constant. We hebben nu al te maken met langere periodes met veel zon en droogte. Een gevolg hiervan is dat er waterschaarste kan ontstaan. Door regenwater op te vangen in een regenton, heeft u in tijden van langdurige droogte altijd water bij de hand voor uw planten.
  • Doordat er weinig kalk in het regenwater zit, kunt u met een gerust hart uw auto of de ramen wassen met het regenwater. Weinig kalk in het water zorgt voor geen strepen tijdens het wassen!

Tuincentrum TuineXtra | Regenton | Regenton kopen

Zelf regenton aansluiten? Lees onze tips!

Een regenton aansluiten lijkt moeilijker dan dat het in werkelijkheid is. Wij raden u aan om een regenton aan te sluiten op een klein dak, omdat bij grote daken de ton snel kan overlopen. Wij geven u graag enkele tips:

  • Zet de regenton op een plek waar veel schaduw is. Zo voorkomt u algengroei in de regenton. 
  • Het is belangrijk dat de regenton stabiel op een rechte en stevige ondergrond staat.
  • Plaats de regenton vlakbij of naast de regenpijp, zodat u de regenton gemakkelijk kunt koppelen aan de regenpijp.
  • Heeft u een hoge regenton gekocht? Dan raden wij u aan om deze tegen de muur te bevestigen voor extra stevigheid.

Tuincentrum TuineXtra | Regenton | Regenton kopen

Hergebruik regenwater door een regenton te kopen bij TuineXtra in Noordwijk

Hebben we u enthousiast gemaakt en wilt u ook graag een regenton? Goed idee! Kom langs bij TuineXtra in Noordwijk en bekijk ons assortiment met regentonnen. Heeft u vragen over de diverse regentonnen die bij ons te verkrijgen zijn? Onze medewerkers helpen u graag verder! Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen door te bellen naar: 071-3612177 of stuur een e-mail naar: [email protected]. Bekijk de openingstijden van onze winkel en dan zien we u hopelijk snel in ons tuincentrum!

Meer over regenwater opvangen

Bekijk meer productgroepen in de categorie Assortiment