Een fijne thuiswerkplek met planten

Een fijne thuiswerkplek met planten

De afgelopen tijd is het thuiswerken het nieuwe normaal geworden, maar heeft u wel een fijne thuiswerkplek? Een fijne thuiswerkplek is belangrijker dan ooit. Het liefst heeft u een plek die rust uitstraalt en waar de lucht heerlijk schoon en fris is, zodat u zich nóg beter kunt concentreren. Een fijne thuiswerkplek heeft natuurlijk een bureau en heerlijke stoel nodig, maar wat dacht u van planten? Met de juiste planten wordt u nog productiever! 

Thuiswerkplek met planten

Een thuiswerkplek met voldoende planten biedt ontzettend veel voordelen. Wist u bijvoorbeeld dat er speciale luchtzuiverende planten zijn? Elke kamerplant draagt bij aan een zuivere lucht in huis, maar sommige soorten doen dit nog beter dan andere. Thuiswerken met planten om u heen is om de volgende redenen een goed idee:

  • Frisse lucht: Zoals u misschien al weet, zuiveren sommige planten de lucht in huis. Kamerplanten zetten namelijk CO2 om in zuurstof en zorgen voor een betere luchtvochtigheid. Een te lage luchtvochtigheid in uw kantoor kan ervoor zorgen dat u droge ogen krijgt of zelfs geïrriteerde luchtwegen. Voorkom dit soort klachten en verhoog uw productiviteit door kamerplanten in uw thuiskantoor te plaatsen. 
  • Stress verminderen: Planten zorgen voor rust en verlagen uw bloeddruk! Het klinkt als een fantasie: stress verminderen door planten in het kantoor te plaatsen, maar wellicht is dit voor u dé oplossing om fijner te kunnen werken.
  • Een beter humeur: Doordat kamerplanten de thuiswerkplek aantrekkelijker maken blijkt dat men meer tevreden is over de productiviteit van hun werkdag! Dit zorgt voor een beter humeur en meer zin om de volgende dag weer aan het werk te gaan.
  • Geluidsabsorberende werking: Planten met grote bladeren kunnen vervelende achtergrondgeluiden absorberen. Hoe groter de bladeren, hoe beter de plant geluid absorbeert. 

kamerplanten-noordwijk

De perfecte kamerplant voor uw thuiswerkplek

Nu u weet welke voordelen kamerplanten op uw thuiswerkplek met zich mee kunnen brengen, is het tijd om te bekijken welke soort kamerplanten het best bij uw wensen passen! In ons tuincentrum vindt u diverse soorten kamerplanten met een luchtzuiverende werking, zoals de Lepelplant en de Sanseveria. De Monstera en Calathea staan bekend om hun grote bladeren en dus de mogelijkheid om achtergrondgeluiden te filteren. Wilt u meer weten over de diverse soorten kamerplanten van Tuincentrum TuineXtra? Neem dan contact met ons op en onze medewerkers geven u graag tips over de perfecte kamerplant voor uw thuiswerkplek. Heeft u de perfecte kamerplant gevonden? Vergeet dan niet om direct een prachtige sierpot voor binnen aan te schaffen. In ons assortiment vindt u diverse sierpotten voor binnen in allerlei groottes en kleuren. Er zit vast en zeker een sierpot tussen die bij uw interieurstijl past!

Kamerplanten voor uw thuiswerkplek kopen bij Tuincentrum TuineXtra

Helaas is ons tuincentrum op dit moment gesloten door de maatregelen van het RIVM. Als de tuincentra weer open mogen, kunt u bij ons terecht om de mooiste kamerplanten te kopen voor uw thuiswerkplek. Heeft u ondertussen vragen over het verzorgen van de kamerplanten in uw thuiskantoor? Neem dan contact met ons op. Hopelijk tot snel bij ons tuincentrum in Noordwijk!