Zo zorgt u voor meer biodiversiteit in de tuin

Zo zorgt u voor meer biodiversiteit in de tuin

Van een levende, diervriendelijke tuin wordt iedereen toch blij? Wij van Tuincentrum TuineXtra in ieder geval wel! Daarom stimuleren wij om bijvoorbeeld met de juiste tuinplanten meer insecten naar uw tuin te lokken. Of wat dacht u van een regenton? Met het opvangen van regenwater bent u super duurzaam bezig én het scheelt ook nog eens in de portemonnee. Wij geven u dan ook heel graag wat simpele en makkelijk toepasbare tips voor meer biodiversiteit in de tuin.

Wat is biodiversiteit?

Biodiversiteit is een begrip wat we steeds vaker horen, maar wat is het nu eigenlijk? Letterlijk betekent 'Bio' leven en 'diversiteit' afwisseling. Alle verschillende soorten (dieren en planten) houden de natuur als het ware in balans. Zo hebben we natuurlijk niet alleen gras, maar ook zand. En niet alleen meeuwen, maar ook andere soorten vogels. De variatie hierin is belangrijk om de natuur in evenwicht te houden. Dit alles wordt dus biodiversiteit genoemd. Eigenlijk kan onze aarde niet zonder biodiversiteit. Biodiversiteit zorgt voor bestuiving van planten, waterzuivering, productie van zuurstof, beheersen van plagen enzovoort. Voor ons als mens betekent biodiversiteit brandstof, grondstof, voedsel enzovoort. U kunt zelf meehelpen aan biodiversiteit en dat begint gewoon in uw eigen tuin. Makkelijker kan het eigenlijk niet! Met wat simpele tips bereikt u al heel veel.

Tuincentrum TuineXtra | Noordwijk | Biodiversiteit in de tuin

5 tips voor meer biodiversiteit

Met deze makkelijk tips kunt u meer biodiversiteit in uw tuin creëren:

  • Indien het mogelijk is, raden wij u aan om een regenton te plaatsen. Regenwater is van zeer goede kwaliteit, omdat er geen kalk in zit. Perfect dus om bloemen, kamerplanten en tuinplanten dit water te geven. En het wassen van uw auto of ramen is ook geen probleem! Bij Tuincentrum TuineXtra vindt u diverse regentonnen.
  • Denk aan de vogels in de tuin. Dit kunt u al heel gemakkelijk doen door een waterschaal in de tuin te zetten. Zo kunnen de vogeltjes heerlijk water drinken en lekker badderen. De vogels hebben hier veel plezier van en u heeft iets leuks om naar te kijken in de tuin.
  • Ligt er veel blad in de tuin? Laat dit en het andere tuinafval liggen. Dit zorgt uiteindelijk voor meer voeding in de bodem. Daar zijn de kleine insecten in de bodem weer dol op.
  • Zorg voor de juiste planten in de tuin waar insecten, zoals bijen en vlinders op af komen. Denk dan aan Verbena (IJzerhard), Echinacea (Rode zonnehoed) en Solidago (Guldenroede). Bij Tuincentrum TuineXtra in Noordwijk vindt u vlinderplanten en nog veel meer andere tuinplanten waar de insecten op af komen.
  • Zorg voor een variantie aan beplanting. Plaats dus zowel struiken, bomen (groot of klein), klimplanten en overige tuinplanten in uw tuin. Zo hebben vogels en egels genoeg eten en schuilplekken.

Tuincentrum TuineXtra | Noordwijk | Biodiversiteit in de tuin

Meer biodiversiteit in de tuin? Kom naar Tuincentrum TuineXtra in Noordwijk

Wilt u ook meer biodiversiteit in de tuin creëren? Dan is het zeker de moeite waard om eens langs te komen bij Tuincentrum TuineXtra in Noordwijk! Wij zijn een compleet tuincentrum waar u de mooiste tuinplanten vindt, maar ook het beste tuingereedschap om uw tuin goed te onderhouden. Heeft u vragen of wilt u advies? Al onze medewerkers staan voor u klaar! Bekijk de openingstijden van onze winkel en hopelijk zien we u snel!

Bezoek ons tuincentrum