Tips voor een bijvriendelijke tuin

Tips voor een bijvriendelijke tuin

Wist u dat bijen super belangrijk zijn voor het bestuiven van planten én andere gewassen? Wist u ook dat er momenteel een stuk minder bijen rondvliegen en dat dat écht een probleem is? Daar kunt u wat aan doen! Door bijvoorbeeld de juiste planten in uw tuin te zetten of bijvoorbeeld een insectenhotel op te hangen lokt u de bijen naar uw tuin. Met meer bijen, insecten en vlinders in de tuin levert meer biodiversiteit op en daarmee een mooie, bloeiende tuin. Want zonder bijen is de oogst van bijvoorbeeld aardbeien en appels een stuk minder. Daarom geven wij van Tuincentrum TuineXtra u graag wat tips om op een gemakkelijk manier een bijvriendelijke tuin te creëren! 

Bijvriendelijke planten voor tuin, balkon en terras

Het maakt niet uit of u een grote of kleine tuin heeft, een balkon of een terras: er zijn altijd planten die u neer kunt zetten om de bijen te lokken. Veel bijvriendelijke planten zijn namelijk ook geschikt om in mooie bloempotten op het balkon of terras neer te zetten. De echte bijenlokkers zijn onder andere:

  • Lavendel
  • Blauwe knoop
  • Hemelsleutel
  • Herfstaster

Tuincentrum TuineXtra | Noordwijk | Bijvriendelijke tuin

Insectenhotel voor bijen, vlinders en insecten

Voor de bijen is het belangrijk dat zij nesten kunnen maken, daarom helpt het enorm door een insectenhotel of bijenhotel op te hangen. Dit kan dus zowel in de tuin als op het balkon of terras. Plaats het hotel op een droge en zonnige plek. Onder een afdakje zou perfect zijn! Zodra de bijen in het hotel een nest maken, leggen ze in de holtes eitjes met een beetje stuifmeel. De bijen hebben in het insectenhotel of bijenhotel een doorgang nodig van zo'n 2 tot 9 millimeter. Grote of kleine gaten zijn helemaal niet interessant voor de bij om daar zijn eitjes te leggen. Wilt u zelf een insectenhotel maken? Dat kan! Lees hier onze blog.

Tuincentrum TuineXtra | Noordwijk | Bijvriendelijke tuin

Bijvriendelijke planten en insectenhotels kopen bij TuineXtra in Noordwijk

Wilt u ook aan de slag in uw tuin en een bijvriendelijke omgeving creëren? Kom dan naar Tuincentrum TuineXtra in Noordwijk, want hier vindt u tal van bijvriendelijke planten, maar ook insectenhotels om onder andere de bijen een handje te kunnen helpen bij het leggen van hun eitjes. Ga dus op een duurzame manier aan de slag en help een handje mee door een levende tuin te creëren! Bekijk de openingstijden van onze winkel en dan zien we u hopelijk snel!

Meer over biodiversiteit