Tips voor een duurzame kerst

Tips voor een duurzame kerst

De kerstperiode staat niet bekend als de meest duurzame periode. We kopen vaak meer en maken daarbij minder duurzame keuzes. Toch hoeft het niet lastig te zijn om de kerst te verduurzamen, dus we inspireren u graag met tips voor een duurzamere kerstperiode! Op onze kerstafdeling vindt u dit jaar weer verschillende manieren om te verduurzamen; denk aan natuurlijke materialen, LED-verlichting en verschillende opties om de juiste kerstboom te vinden. 

Duurzame opties voor kerstverlichting

Eén van de eerste aspecten waar u op kunt verduurzamen in deze tijd, is natuurlijk de kerstverlichting. LED-verlichting is een goede optie omdat dit zowel een lager verbruik heeft, als een hoger aantal branduren. 

Duurzame kerstdecoratie

U kunt de sfeer in huis of in de tuin iedere kerst aanpassen zónder alles om te gooien. Voeg bijvoorbeeld een andere kleur toe aan uw huidige collectie kerstballen, om wél te vernieuwen maar niet volledig alles nieuw te kopen. Of kies voor een paar mooie pronkstukken en maak overige decoratie zelf. 

Welke kerstboom is duurzamer?

Als u kiest voor een echte kerstboom, dan is een boom met kluit de meest duurzame optie. Deze kunt u namelijk na de kerst weer in de tuin of in het bos planten, zodat deze blijft leven én bijdraagt aan het omzetten van CO2 in zuurstof. Een kunstkerstboom is een duurzame optie wanneer u hier meerdere jaren mee doet. Als u dit jaar een kunstkerstboom kiest, dan is een toegankelijk model dat volgend jaar ook goed in uw huis past daarom aan te raden. Daarnaast is de kwaliteit uiteraard heel belangrijk, zodat de boom daadwerkelijk jaren mee gaat en daardoor een duurzame investering is. 

Wist u dat u in ons tuincentrum momenteel kerstartikelen kunt kopen voor een scherpe prijs? Zo zijn alle producten van Lemax met 50% korting en vindt u veel andere producten met flinke kortingen!

Bekijk onze openingstijden

Tags: