5x Waterpret in de tuin

5x Waterpret in de tuin

Het wordt langzaamaan steeds warmer en de schoolvakanties beginnen of zijn al begonnen. Wat is er nu leuker dan op een zonovergoten dag met de kinderen een hoop waterpret te beleven in eigen tuin?! Lekker verfrissend, gezond buiten bezig en soms nog leerzaam ook. Onze tips voor heel veel waterpret!

1. Een opblaasbaar zwembad of zwembadje

Als je een grote tuin met een gazon hebt, dan is dit gegarandeerd een succesnummer. Denk er wel aan het bad regelmatig te verplaatsen, om een lelijke bruine plek in je gazon te vermijden. Laat de kinderen dan helpen om het water eruit te scheppen met emmers en gieters en laat ze daarmee meteen je dorstige planten water geven. In ons tuincentrum in Noordwijk vind je allerlei verschillende opblaasbaden, al dan niet met afdekhoes, en speciale babybadjes. Met een paar speeltjes, zoals een bal, een emmertje en badeendjes kunnen de kleintjes uren zoet zijn.

2. Vrolijke gieters

Kinderen, klein en groot, vinden het vaak heel leuk om planten water te geven, of het nu met een leuke, vrolijke gekleurde of gevormde gieter is of met de tuinslang.

3. Een fontein

Hebben jullie een vijver in de tuin? Kijk dan eens of er niet een fonteinpomp in zou passen, die verschillende spuitfiguren kan maken. Er zijn tegenwoordig ook veel energiezuinige fonteinpompen. Het geklater is voor iedereen verfrissend en de kinderen zullen het leuk vinden de stand af en toe te veranderen.

4. Minivijver

Weinig ruimte? Denk dan aan een minivijver in de vorm van een teil of ton of een speciaal outdoor-aquarium of terrasvijver. Doe er samen met de kids een paar mooie drijfplanten in, zoals krabbescheer, mosselplantjes of waterhyacinten, die er meteen voor zorgen dat het water helder blijft. Laat de kinderen wat kleine waterdiertjes of -insecten uit de sloot vissen om erin te doen. Op een feestelijke middag of avond kun je de minivijver ook leuk versieren met drijfkaarsen of een paar mooie bloemen, zoals de bloemen van een gerbera of orchidee.  

5. Vogeldrinkschaal annex vogelbad

Zelfs op het balkon is wel plek voor een vogeldrinkschaal annex vogelbadje, al dan niet op voet. Verfris het water regelmatig en geniet van het gespetter en gebadder van je gevleugelde vrienden. Met zo’n schaal of bak zonder voet in een tuin vol gevarieerde beplanting heb je ook nog kans dat een egel er ’s avonds uit komt drinken.

Toptip

Maak het feest compleet door je kinderen de frisse blaadjes van kruiden als munt, citroenverbena of citroenmelisse of de onbespoten, eetbare bloemen van Afrikaantjes of Oost-Indische kers in zelfgemaakte ijsklontjes te laten invriezen. Lekker, gezond én vrolijk in een grote kan ijsthee.