Kamerplanten

 

Hét accessoire wat je niet kan en mag missen in een woonkamer. Kamerplanten brengen een gezellige en persoonlijke sfeer in huis en maken er daarmee een echt thuis van! Naast het brengen van een sfeertje in huis dragen kamerplanten ook bij aan een goed klimaat. Zo dragen ze zorg bij aan zuurstof in huis. Door de mooie kleuren, de bijzondere/aparte vormen, door de groei en/of bloei kunnen planten je intens laten genieten.

Van bloeiende, tot groene kamerplanten en van cactussen tot vetplanten. TuineXtra heeft ze allemaal ! Ben u nieuwsgierig geworden? U bent van harte welkom in onze winkel.

 

Arrangementen

Bent u opzoek naar een (verjaardags)-cadeau of gewoon om uzelf een keertje te verwennen? Een kant- en klaar arrangement kan dan uitkomst bieden.

Wilt u een van onze aangeleverde arrangementen uitzoeken of stelt u er liever toch zelf een samen? Dat kan allemaal! Door ons ruime assortiment in glas, keramiek, kunststof of in manden is er altijd voor ieder wat wils!

Als u zelf een arrangement samenstelt laat u dan goed adviseren welke planten qua verzorging bij elkaar kunnen. Het zou zonde zijn als een plant die veel water nodig heeft, in een arrangement geplaatst wordt bij een plant die weinig water nodig heeft.

 

Bloeiende kamerplanten

De bloeiende kamerplanten zorgen voor kleur in uw interieur. Het zijn echte sfeermakers, met hun mooie bloemen en vrolijke kleuren. Daarom zijn ze onmisbaar in huis. Daarnaast doen zij ook goed aan uw binnenklimaat.

Van goede en mooie bloeiende kamerplanten kunt u weken- soms wel maandenlang genieten.

Veel kamerplanten komen oorspronkelijk uit tropische of subtropische landen, en daar moet wel rekening mee gehouden worden. Oerwoud-planten zoals varens verdragen geen felle zon, cactussen daarentegen staan graag in de zon. Bij cactussen geldt: hoe warmer, hoe beter!

Heeft u vragen over de verzorging van bloeiende kamerplanten? Kom gerust langs en vraag een van onze medewerkers om advies!

 

Cactussen

Heeft u toch liever iets anders dan een bloeiende of een groene kamerplant? Dan kiest u voor een cactus ! Deze planten zijn hedendaags niet meer weg te denken uit ons interieur. Ze staan bekend om hun bijzondere vormen, hun decoratieve stekels, en soms om hun felle kleuren. Een echte eyecatcher creëert u door een paar cactussen in een groepje bij elkaar te zetten. Deze planten zijn een stoere en decoratieve aanwinst voor ons interieur.

Naast de eyecatcher in uw woonkamer zijn cactussen ook makkelijk te onderhouden. Zo hebben zij in hun groeiperiode 1x per week water nodig en in de winterperiode kunt u dit terug draaien naar 1x in de 2 weken. Doet u dit niet dan is er kans op verrotting. Gebruik bij het planten van cactussen wel altijd de speciale cactussen potgrond, deze voldoet aan de speciale eisen van een cactus.

 

Groene kamerplanten

De groene kamerplanten geven sfeer en ontlenen hun sierwaarde aan hun bladvorm en/of (groene) kleur. De meeste groene planten zijn niet zo veeleisend wat betreft hun standplaats, als zij maar niet in de volle zon staan! Hoe lichter de kleur van het blad is, hoe meer licht de plant nodig heeft.

Wilt u advies over de verzorging van een kamerplant? Onze medewerkers helpen u graag verder !

 

Oppot-service

Heeft u een mooie pot gezien en een leuke kamerplant erbij gevonden? Wij planten hem graag voor u in de pot! Zodat u hem bij thuiskomt zo neer kunt zetten, en ervan kunt genieten. Plus dat dit u een hoop werk en een hoop rommel scheelt.

Heeft u thuis al een mooie pot en zoekt u een leuke plant? Onze medewerkers helpen u graag ! Ook hierbij kunnen zij uw gevonden plant in uw eigen pot planten!

Wilt u toch liever zelf uw plant thuis in uw pot planten, laat u dan goed adviseren welke potgrond het beste voor uw plant is. Want in de juiste potgrond zitten speciale voedingsstoffen waardoor uw plant een extra boost krijgt.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Assortiment