Fruit

Tuincentrum Noordwijk | Planten, dierenartikelen, tuinmeubelen, vijverartikelen en meer!

Fruitbomen en -planten in uw tuin zijn een mooie toevoeging. Ze zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar natuurlijk ook functioneel! Hoe leuk is het om in de juiste tijd van het jaar uw eigen druiven, blauwe bessen of kruisbessen te plukken als u een stap buitenshuis zet? Het planten van fruit in uw tuin is een geweldige manier om gezonder en milieuvriendelijker te leven, terwijl u tegelijkertijd persoonlijke voldoening en besparingen op kosten kunt bereiken. Bij TuineXtra vindt u diverse fruitbomen en fruitplanten!

Welke soorten fruit zijn geschikt voor ons klimaat?

Al wonen we niet in een land waar het altijd zonnig en warm is, dat betekent nog niet dat we weinig opties hebben op het gebied van fruit in eigen tuin! Natuurlijk hebben we de appels uit de diverse appelbomen die in het najaar volhangen, net als de peren! Heeft u al eens aan een kersenboom gedacht? Weer eens iets anders én ze kunnen prachtige bloesem laten zien in het voorjaar! Pruimenbomen zijn ook populair in de Nederlandse tuinen. Op het gebied van struiken kunt u denken aan bramen (pas op de stekels), frambozen, blauwe bessen, kruisbessen en aardbeien. Deze kunt u zelfs in een grote pot op uw terras of balkon plaatsen, dus deze kunnen altijd! Zelfs kiwi’s zijn geschikt om in eigen tuin te groeien! Druiven zijn geschikt als klimmer en groeien ontzettend snel. Leuk als u in korte tijd een groene wand in uw tuin wil!

Wilt u precies weten welke soort fruit voor jouw tuin het meest geschikt is? Kom dan even langs bij ons in het tuincentrum. Onze specialisten horen graag de details en denken met u mee naar de beste optie!

Tuincentrum TuineXtra | Noordwijk | Fruit | Moestuin

Voordelen van fruit in uw tuin

Laten we eerlijk zijn; het liefst eten we allemaal fruit uit eigen tuin! We zetten nog even de voordelen voor u op een rij.

  • Fruit dat in uw eigen tuin groeit, is meestal verser en gezonder dan fruit dat u in de winkel koopt. U weet namelijk precies wat ermee gebeurt is en kunt het fruit oogsten op het moment dat het rijp is.
  • Het planten van eigen fruit in uw tuin kan een aardige besparing op de kosten van fruit opleveren, vooral wanneer u veel fruit oogst.
  • Het planten van fruit in uw tuin is ook een milieuvriendelijke keuze, omdat het de uitstoot van CO2 vermindert die veroorzaakt wordt door de productie en het vervoer van fruit.
  • Het planten van fruitbomen en fruitplanten in uw tuin kan bijdragen aan de biodiversiteit in uw omgeving, aangezien het aantrekkelijk is voor vogels en andere insecten.
  • Fruitbomen en fruitplanten worden ook vaak gebruikt om uw tuin groener te maken en bieden daarmee een verfrissende en rustgevende omgeving.
  • Het groeien van uw eigen fruit geeft een gevoel van persoonlijke voldoening, aangezien u iets hebt gecreëerd en gekweekt.

Nu bent u helemaal om, toch?

Fruit in uw tuin of op het balkon

Fruit in uw tuin of op het balkon, dat wilt toch iedereen? Juist met een balkon hoeft u zich niet beperkt te voelen, zolang u maar een zonnig plekje hebt! Langs een zonnige wand kunt u grote bakken met aarde plaatsen met druif klimplanten. Deze groeien ontzettend snel en voor u het weet heeft u een groene wand vol druivenblad en ziet u de eerste kleine trosjes verschijnen. Van druiven heeft u ook jarenlang plezier, dus dat is een gezonde keuze! Aardbeienplantjes doen het vaak ook prima op een wat beschut plekje en kunnen aardig verwilderen en letterlijk ‘buiten de perken’ groeien! Hoe vaker u plukt, hoe meer aardbeien er komen, dus houdt u plantjes netjes bij om er optimaal van te kunnen snoepen!

Tuincentrum TuineXtra | Noordwijk | Fruit | Moestuin

Hoe plant u fruitbomen of fruitplanten in de tuin?

Natuurlijk wilt u na uw aankoop het beste resultaat, oftewel de best mogelijke oogst van uw nieuwe fruitige vriend. Volg de stappen van onze tuinplanten experts voor het beste resultaat!

Stap 1: Zet de fruitboom of fruitplant op een plek met voldoende zonlicht en waar hij niet vol op de wind zal staan. 

Stap 2: Voordat u begint met planten, is het belangrijk om de grond goed voor te bereiden. Dit kunt u doen door de bodemstructuur te verbeteren met compost of een andere organische meststof. Uiteraard kunt u deze ook bij ons in het tuincentrum vinden.

Stap 3: Graaf een gat wat groot genoeg is om de wortels van de fruitboom of fruit plant voldoende ruimte te geven om lekker te kunnen groeien. Maak het gat gerust minstens twee keer zo breed en diep als de kluit van de plant of boom.

Stap 4: Plaats de fruitboom of fruitplant in het gat en zorg dat de wortelkluit op de juiste hoogte zit. Dit betekent dat de wortelkluit niet te diep of te hoog in de grond zit. U ziet het aan het verloop van de kluit naar de stam. Hier zit logischerwijs ook de overgang van onder naar boven de grond.

Stap 5: Vul het gat aan met de grond die u heeft uitgegraven en druk deze stevig aan. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen luchtbellen rond de wortels achterblijven.

Stap 6: Na het planten is het belangrijk om de fruitboom of fruitplant goed water te geven. Dit zorgt ervoor dat de grond goed vast zit en de wortels voldoende vocht krijgen tijdens het wennen aan hun nieuwe stek!

Fruitbomen en fruitplanten kopen bij TuineXtra in Noordwijk

Bent u enthousiast geworden over fruit uit eigen tuin? Wilt u meer weten over de soorten fruitbomen of fruitplanten die het meest geschikt zouden zijn voor uw buitenruimte? Kom dan gerust eens langs bij ons in Noordwijk. Ons ervaren personeel is expert op het gebied van fruitplanten en ze denken graag met u mee en geven u advies voor de best mogelijke oogst! Snoept u binnenkort ook fruit uit eigen tuin? We zien u snel bij TuineXtra!

Openingstijden TuineXtra

Bekijk meer productgroepen in de categorie Moestuin