Potterie

Planten in potten en planten in bakken hebben meer verzorging nodig dan planten die in de grond staan.

Geglazuurde potten hebben het voordeel dat het water in de pot minder snel verdampt. Mocht het water in uw pot niet (goed) verdampen, dan kunt u het beste de pot op steentjes zetten. Hierdoor kan het water er beter uit.

 

Glas

Glazen vazen zijn uitermate geschikt voor verse snijbloemen. Ook planten die weinig grond nodig hebben, zoals een orchidee, staan prachtig in een glazen vaas en/of schaal.

 

Keramiek

Het buitenkeramiek is vaak grover en uitgebreider dan de series voor binnen. Een gat in de bodem is meestal een teken dat het om een buitenpot gaat.

 

Kunststof

Een mooie terracotta pot kan (bijna) niet tippen aan een kunststof pot. Maar tegenwoordig zijn deze minder populair als het keramiek. Kunststof heeft als voordeel dat het een stuk lichter is en dat ze tegen de vorst kunnen. Daarnaast zijn de grote kunststof potten over het algemeen voordeliger. Voor de grote planten in pot is een pot van kunststof een uitkomst. Omdat het makkelijker is deze te verplaatsen.

 

Mandwerk

Manden zijn er in vele maten en soorten. En zijn deze gevoerd met plastic. Naast de standaard modellen, hebben wij ook manden voor aan de wand of met een hengsel.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Assortiment