Grond- en Meststoffen

Onder deze categorie vallen diverse soorten grond, zoals turf, potgrond en tuingrond. Naast de gewone potgrond is er tegenwoordig bijna voor elke categorie tuin- en kamerplanten wel een speciale potgrond te vinden. Deze zijn er natuurlijk niet voor niets, de speciale zakken potgrond laten uw planten ook daadwerkelijk beter groeien en bloeien. In deze soorten grond zijn voedingswaarden toegevoegd die de planten nodig hebben. Denkt u hierbij aan orchideeën die eigenlijk het best gedijen op boomschors-snippers.

Een kwalitatief minder plant zal in de juiste potgrond uiteindelijk toch gedijen, andersom zeker niet !

 

Compost

Compost is een waardevolle grondverbeteraar. Natuurlijk is compost gewoon te koop, maar er is ook een mogelijkheid om het zelf te maken. Er zijn speciale compostbakken te koop die het composteren versnellen. Maar ook een open composthoop werkt goed. Indien u er compost versneller overheen strooit, heeft u al snel een mooie grond. De composthoop is niet geschikt voor al uw tuinafval. Zo verteren de bladeren van een laurierstruik en de takken van coniferen heel slecht. Takken van bomen en struiken dienen eerst versnipperd te worden Zowel hakelaars (takkenversnipperaars) als compostbakken zijn in diverse soorten te koop.

 

Grondsoorten

Wanneer een nieuw huis opgeleverd wordt is de grondsoort over het algemeen arm, er zit weinig leven in. Geadviseerd wordt om de grond goed te laten fresen, en een laag bemeste tuinaarde aan te brengen. Bij kleigrond wordt geadviseerd om kleigrondverbeteraar te gebruiken, dit breekt de kleibrokken uit één. Bij zandgrond kunt u het beste zandgrondverbeteraar gebruiken, dit verbind de zandkorrels zodat het langer vocht vasthoudt. Tuinaarde is een mix van grond, stalmest en turf. Daarom is het ook niet geschikt voor het vullen van plantenbakken. Hiervoor kunt u beter potgrond of speciale potgrond gebruiken, hierin zijn meststoffen verwerkt. Deze grond is ook luchtiger waardoor het vocht ook beter wordt opgenomen. Wij hebben een uitgebreid assortiment aan grondsoorten. Kom gerust bij ons langs en vraag een van onze medewerkers om advies.

 

Meststoffen

Bij meststoffen kunnen we een splitsing maken tussen samengestelde en enkelvoudige meststoffen. De naam zegt het al, de samengestelde meststoffen zijn meststoffen met extra toevoegingen. Hierdoor zijn ze bijvoorbeeld speciaal geschikt voor gazon en siertuin. Kalk met bijvoorbeeld zeewier en andere extracten geven een extra impuls aan gazon, border en moestuin. De speciale tuinmest zorgt ervoor dat uw tuin de nodige voedingsmiddelen krijgt.

 

Speciale meststoffen

De meststoffen voor diverse categorieën heeft een enorme vlucht genomen Zo zijn er groei- en bloeipakketten voor druiven, buxus, rozen, orchideeën, hagen, coniferen, hortensia’s, klimplanten en fuchsia's. In deze meststoffen zit de juiste samenstelling aan voedingsmiddelen en mineralen. Dit is optimaal om uw planten te laten groeien en bloeien.

Ook het gazon heeft een extra bemesting nodig. Door het wekelijkse maaien wordt er veel energie onttrokken aan het gras. Er zijn speciale meststoffen die in de schrale zomermaanden het gazon goed op kleur houden, en onkruid tegengaan. Het assortiment is zeer uitgebreid. Mocht u vragen hebben, onze medewerkers staan graag voor u klaar.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Assortiment