Grond- en Meststoffen

De juiste potgrond of tuingrond is ontzettend belangrijk voor kamer- en tuinplanten. Een plant van mindere kwaliteit zal het in de juiste potgrond steeds beter gaan doen, maar een kwalitatief goede plant in slechte pot- of tuingrond is geen goed idee. In ons assortiment vindt u diverse soorten grond en zult u zeker de perfecte match voor uw nieuwe kamerplant vinden. Kom langs bij ons tuincentrum in Noordwijk om het gehele assortiment grond- en meststoffen te bekijken. 

Wat is het verschil tussen potgrond en tuingrond?

Tuingrond, oftewel tuinaarde is in veel gevallen een combinatie van tuinturf en compost. Dit terwijl potgrond bestaat uit diverse soorten veen, meststoffen en kalk om de pH-waarde tussen de 5 en 6 te krijgen. Tuinaarde is een zwaar product en wordt vooral gebruikt om door de grond van de tuin te mixen. Potgrond is ideaal voor al uw soorten kamerplanten en tuinplanten in pot. Voor potgrond en tuinaarde bent u bij Tuincentrum TuineXtra in Noordwijk op het juiste adres. 

Speciale meststoffen: voor iedere soort plant de juiste combinatie 

In ons tuincentrum vindt u diverse soorten speciale meststoffen. Dit zijn meststoffen die speciaal voor één soort plant zijn samengesteld en bestaan uit de nodige voedingsmiddelen en mineralen. Deze speciale meststoffen zijn een ideale manier om uw planten nóg beter te laten groeien en bloeien. In ons assortiment vindt u onder andere speciale meststoffen voor hortensia's, rozen en meer! 

grondstoffen-meststoffen-noordwijk

Het verbeteren van de grond in uw tuin

Het verbeteren van de grond in de tuin is een belangrijk onderdeel als u tuinplanten wilt gaan aanleggen. De meeste grond in tuinen is namelijk arm en heeft maar weinig leven in zich. Door een grondverbeteraar te gebruiken zorgt u ervoor dat de grond in uw tuin geschikt is om tuinplanten te planten of een gazon aan te leggen. In ons assortiment zijn diverse soorten grondverbeteraars te vinden, waaronder:

  • Zandgrondverbeteraar
  • Kleigrondverbeteraar
  • Tuinaarde
  • Compost

Zandgrondverbeteraar is, zoals de naam al doet vermoeden, de ideale verbeteraar voor uw grond als u een zandgrond in de tuin heeft. Deze grondverbeteraar zorgt ervoor dat het grootste probleem van een zandgrond wordt opgelost, namelijk het feit dat zand geen vocht vasthoudt. De kleine korrels zand worden met de verbeteraar aan elkaar verbonden zodat zand daadwerkelijk langer vocht kan vasthouden. De kleigrondverbeteraar zorgt er juist voor dat de kleibrokken in uw tuin gebroken worden. Compost is een grondverbeteraar die ook zelf gemaakt kan worden, maar wat doet compost met de grond? Compost zorgt ervoor dat de grond niet te nat of te droog wordt en neutraliseert de grond.

Grond- en meststoffen kopen bij Tuincentrum TuineXtra

Grond- en meststoffen kopen doet u natuurlijk bij Tuincentrum TuineXtra in Noordwijk. In ons assortiment vindt u diverse soorten grondverbeteraars, standaard pot- en tuingrond, maar ook specifieke meststoffen/potgrond voor al uw kamer- en tuinplanten. Heeft u vragen over het gebruik van grondverbeteraar of meststoffen? Kom langs bij ons tuincentrum in Noordwijk of neem contact met ons op. Onze medewerkers staan graag voor u klaar. Hopelijk tot snel bij Tuincentrum TuineXtra in Noordwijk!