Groenten

Heeft u een tuin met een stuk lege grond, een hoge bak of wat kleinere potten? Dan kunt u al heel gemakkelijk starten met het kweken van uw eigen groenten! TuineXtra in Noordwijk heeft een ruim assortiment aan hoogwaardige groentezaden van top leveranciers, waardoor het slagingspercentage omhoog schiet. Het enige wat de zaden van u vragen, is wat aandacht en liefde om uit te groeien tot een heerlijke en gezonde maaltijd!

Groentezaden kopen in Noordwijk

Onze experts staan te trappelen om u te voorzien van het juiste advies wat past bij uw persoonlijke situatie. Uiteraard is het van belang hoeveel plek u beschikbaar heeft, hoe de ligging van de tuin is (zonnig, schaduw, beschut etc) en de staat van de aarde. Met een klein beetje input kunnen we u precies vertellen of u bepaalde meststoffen nodig heeft om de grond voor te bereiden op de zaden, welk tuingereedschap handig is en natuurlijk: welke soorten groenten een grote kans van slagen hebben onder uw persoonlijke toezicht!

Voordelen van groentezaden planten

Uiteraard bent u al helemaal om en jeuken uw handen om met onze groentezaden aan de slag te gaan, maar mocht u nog twijfelen, dan zetten we nog even de voordelen van zelf groente kweken voor u op een rij! 

  • Door groentezaden te kopen en te kweken, bent u verzekerd van hoge kwaliteit groente, onbespoten en zo gezond mogelijk. U zaait wat u zelf lekker vindt of regelmatig eet, zonder toevoegingen of conserveermiddelen. Lekker biologisch!
  • Al kost het wat van uw tijd, het kweken van eigen groenten is vaak goedkoper dan het regelmatig kopen van groenten in de supermarkt.
  • Doordat u zelf aan de slag bent, vermindert u de afstand die groenten afleggen om bij u te komen. Minder transport, minder uitstoot van chemische uitlaatgassen! Win win!, 
  • Door de handen uit de mouwen te steken krijgt u een tevreden gevoel en mag u trots zijn tijdens het oogsten van uw eigen groenten!
  • Het is natuurlijk extra leuk om samen met kinderen te doen, om ze zo wat te leren over de natuur en het groeiproces. Heel anders dan het kopen van wortels in de supermarkt!
  • Door uw keuze voor groentezaden heeft u de flexibiliteit om uw eigen groentetuin aan te passen en te veranderen naar uw favoriete eetpatroon.

Het kopen van groentezaden is een goede investering in uw gezondheid, het milieu en het geeft u ook nog een goed gevoel. U heeft controle over de groenten die u eet en u leert ontzettend veel tijdens het groeiproces!

TuineXtra | Groenten | Moestuin

Zelf kweken is gezond!

U zorgt niet alleen voor het milieu door groentezaden te kweken, maar ook voor uzelf! Heeft u er al aan gedacht dat…

  1. Het kweken groenten lichamelijke beweging in de buitenlucht van u vraagt, wat bijdraagt aan een gezonde leefstijl?
  2. Zelf in de tuin aan de slag gaan kan zorgen voor een verlaging van stress? Kweken is een ontspannende activiteit die stress vermindert en u ook nog een gevoel van tevredenheid geeft.
  3. Zelfgekweekte groenten beter smaken, omdat ze vers en rijp zijn? U plukt ze precies op het juiste moment, verser kan niet!
  4. Bij het kweken van verse groenten er geen externe stoffen aan zijn toegevoegd? Dit is super gezond en vers geoogste voeding bevat de meeste vitaminen, mineralen en andere belangrijke voedingsstoffen.

TuineXtra | Groenten | Moestuin

Groentezaden kopen bij TuineXtra in Noordwijk

Iedereen wil gezond eten en groenten waar u zelf veel aandacht en liefde in heeft gestopt, smaakt nu eenmaal nóg beter! Kies voor gezond, voor een fijne buitenactiviteit en voor een beter milieu met ons grote aanbod aan groenten zaden van kwalitatieve leveranciers. Alles onder één dak om te starten met het kweken van groenten en in een paar maanden hier de vruchten, uuhhh... de groenten van te plukken! Onze experts adviseren u graag! Tot snel bij TuineXtra in Noordwijk!

Openingstijden TuineXtra

Bekijk meer productgroepen in de categorie Moestuin