Zomervakantie tips voor in uw tuin

Zomervakantie tips voor in uw tuin

Het is zomervakantie en veel mensen brengen hun vakantie door in hun eigen tuin. Of u nu wilt ontspannen in de tuin of kleine klusjes wilt oppakken; bij TuineXtra in Noordwijk kunt u voor alles terecht. Wij geven u graag enkele suggesties!

Uw tuin onderhouden in de zomer

U kunt van een ontspannen zomer genieten door rustig te tuinieren of door bijvoorbeeld amen met uw (klein)kinderen te gaan tuinieren. Kinderen vinden het over het algemeen super leuk om in de tuin aan de slag te gaan. Wist u dat TuineXtra ook kindertuingereedschap heeft? Kom langs om het assortiment te bekijken. Wat kunt u nu zoal in de tuin doen?

  • De laurierhaag kan in juli worden gesnoeid. Door hem jaarlijks te snoeien krijgt hij een uitstekende vertakking, waardoor het een goede bedekkende haag wordt. 
  • Sommige planten kunnen in de zomer wat hulp gebruiken omdat het gewicht van hun bloemen en water wat zwaar wordt. U kunt de stengels ondersteunen met bamboestokken om ze overeind te houden.
  • In juli ontkomt u er niet aan om het gras te maaien! Vooral als het warm en droog weer is, kunt u het één of twee keer per week maaien. Is het een droge, warme periode? Maai dan minder vaak en maai het vooral niet te kort, anders droogt het gras uit. Geef uw gazon ook water als het droog weer is.
  • Heeft u een moestuin en willen uw (klein)kinderen iets te doen hebben? Ze kunnen mooie naambordjes maken voor de gewassen in uw moestuin.

TuineXtra in Noordwijk | Zomervakantie tips voor in uw tuin

Kleur in de tuin

Het zomerseizoen is de perfecte tijd om wat kleur in de border te brengen. Nu veel planten in bloei staan en kleur hebben, wilt u misschien het geheel eens met een frisse blik bekijken. Mist u hoogteverschillen, wilt u meer kleur in uw border of wilt u een basis van groenblijvende planten om weer wat meer sfeer te krijgen in de tuin? Ga lekker aan de slag en de (klein)kinderen. Zij zullen met veel plezier helpen bij bijvoorbeeld de kleurkeuze of het kiezen van planten van een bepaalde kleur. Wilt u de tuin aanpakken? Kom langs in ons tuincentrum in Noordwijk! Onze medewerkers staan voor u klaar en helpen u graag!

TuineXtra in Noordwijk | Zomervakantie tips voor in uw tuin

Kom shoppen bij TuineXtra in Noordwijk

In ons tuincentrum in Noordwijk kunt u terecht voor tuinplanten, tuindecoratie, bloempotten, barbecues en tuinmeubelen. Eigenlijk alles voor een onvergetelijke zomer! Zin in een borrel? In onze Landwinkel vindt u lekkernijen voor de perfecte borrel. Wanneer staat uw bezoekje aan TuineXtra gepland? Tot snel!

Openingstijden TuineXtra