Bewatering

Tuincentrum Noordwijk | Planten, dierenartikelen, tuinmeubelen, vijverartikelen en meer!

Planten water geven in de tuin kan een heel karwei zijn, zeker als u een tuin heeft met veel planten. Niet iedere soort plant heeft evenveel water nodig en hierdoor kan het een ingewikkelde klus zijn om planten niet te veel of juist te weinig water te geven. Met de bewateringssystemen van Tuincentrum TuineXtra wordt dit een stuk makkelijker. Ook zijn deze sproei- of druppelsystemen ontzettend handig voor als u op vakantie gaat. Op deze manier hoeft u nooit meer iemand anders te vragen om de planten in de tuin water te geven als u op vakantie bent. Kom langs bij Tuincentrum TuineXtra om het juiste bewateringssysteem voor u in de tuin uit te zoeken. 

Water geven in de tuin: handmatig of automatisch?

Om planten water te geven in de tuin heeft u niet altijd een bewateringssysteem nodig. Vaak kan dit ook goed met een mooie gieter. In de volgende gevallen kunt u het best een sprinklersysteem of druppelbewatering aanschaffen:

  • Bij een tuin met een groot oppervlakte
  • Als u een gazon in de tuin heeft
  • Wanneer u vaak op vakantie gaat
  • Als u geen groene vingers heeft en de tuinplanten vaak teveel of te weinig water krijgen

irrigatiesysteem-tctuinextra

Verschillende mogelijkheden: Sprinklersysteem of druppelbewatering?

Of u nu een compleet gazon wilt voorzien van genoeg water of enkel een paar planten in uw tuin: er zijn allerlei soorten bewateringssystemen mogelijk. Het sprinklersysteem, oftewel besproeiingssysteem, leent zich goed voor het regelmatig water geven van grote oppervlaktes. Kiest u voor een bovengronds of ondergronds systeem? Het ondergrondse systeem is vrijwel niet te zien, maar is tijdrovender om aan te leggen. Druppelbewatering is een zuinige manier van water geven in de tuin en is zeer effectief. In ons assortiment zult u diverse soorten druppelbewatering vinden, waaronder druppelbewatering met automatische besturing. 

Besproeiingssysteem of druppelslang kopen bij Tuincentrum TuineXtra

Heeft u al een keuze kunnen maken? Kom dan direct langs bij Tuincentrum TuineXtra om uw nieuwe besproeiingssysteem of druppelslang te kopen. Twijfelt u nog over welk systeem het best bij u in de tuin past? Vraag dan hulp of advies aan één van onze medewerkers in het tuincentrum in Noordwijk. Zij helpen u graag verder. Hopelijk tot ziens!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Gereedschap