Op de barbecue: direct en indirect grillen

Op de barbecue: direct en indirect grillen

Heeft u zich ooit afgevraagd wat het verschil is tussen direct en indirect grillen? En dan bedoelen we natuurlijk het direct en indirect grillen op een houtskool barbecue. Lees dan snel verder, want onze barbecue-expert legt u precies uit wat de verschillen zijn! Hier zijn de antwoorden!

Wat is direct grillen?

Rechtstreeks grillen boven hete kolen of briketten grillen wordt ook wel direct grillen genoemd en is de meest gebruikelijke en bekende methode. Bij deze manier van grillen wordt het vlees direct boven de hete kolen of briketten gelegd. Het vlees wordt snel gaar en is vaak wat dunner. Denk dan bijvoorbeeld aan hamburgers, kebabs, platte kipfilet, spiesjes, spek en groenten. Het vlees wordt snel gegaard en dichtgeschroeid, dus blijf in de buurt, want verbrand vlees kan snel voorkomen!

Tuincentrum TuineXtra | Noordwijk | Indirect grillen | Direct grillen

Wat is indirect grillen?

Bij indirect koken worden de kolen of briketten hetzelfde klaargemaakt als bij direct grillen. Vervolgens worden de warme kolen of briketten naar één kant van de barbecue geschoven en wordt het eten niet direct boven de warmtebron bereidt, maar juist daarnaast. U kunt natuurlijk direct boven de warmtebron koken, zoals hierboven beschreven, of aan de andere kant van de barbecue, waar het voedsel niet direct boven het vuur staat. Dat is indirect grillen! Als gevolg hiervan kunt u koken met behulp van een langzame methode. Wanneer het deksel op de barbecue wordt gedaan en de luchttoevoer wordt geopend, circuleert de hete lucht en kunt u grote stukken vlees garen. Deze methode is qua resultaat vergelijkbaar met een rookoven. Het is ook mogelijk om de kolen aan de twee buitenkanten van de barbecue te leggen en het voedsel in het midden te plaatsen. Wat het voedsel betreft, zijn een hele kip of groenten slechts twee voorbeelden van wat u kunt maken. Indirect grillen duurt langer, maar levert zeer sappig en mals vlees op!

Combinatie van direct en indirect grillen op uw barbecue

Grillen kan dus op twee verschillende manieren, maar u kunt ze ook zeker combineren. Dit zorgt ervoor dat het werken met de grill plezierig is. Groenten kunnen bijvoorbeeld snel worden gegaard op de directe warmtebron tegelijkertijd met kippendijen die bijvoorbeeld langer indirect worden gegaard. Fruit of vlees in een zoete marinade kan uitstekend eerst op de indirecte warmtebron worden gegaard en daarna op de directe warmtebron worden afgemaakt voor een knapperig korstje. Kortom met een combinatie van direct en indirect kunt u zeker heerlijke gerechten maken op de houtskool barbecue!

Tuincentrum TuineXtra | Noordwijk | Indirect grillen | Direct grillen

Houtskool barbecue kopen? Kom naar TuineXtra in Noordwijk

Hebben wij u enthousiast gemaakt en wilt u ook direct of indirect grillen? Kom dan langs in ons tuincentrum in Noordwijk voor een ruim assortiment houtskool barbecues!

Openingstijden TuineXtra